login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Voluntat

Avui, diumenge. Un diumenge propi de febrer, mig plujós, mig gris, mig trist, però diumenge, al capdavall. Potser aquest gairebé monocolor del gris convida a recuperar textos, a saltar temps i temps enllà i retrobar ensenyaments savis de gent culta.

Avui em sembla un dia magnífic per rellegir, per enèsim cop, un conegut poema de William Ernest Henley, escrit el 1875 i, segons diuen, tota una demostració de força i determinació, a través de la literatura, després que al seu autor li fos amputada una cama. Aquest mateix poema el va tenir ben present Nelson Mandela durant els seus anys de presó. El poema és "Invictus", i en aquest enllaç es pot gaudir de la seva versió original anglesa i d'una traducció al català.

Deixem-nos dur per la poesia i tornem a descobrir que les paraules són molt més que les paraules i que la voluntat és molt més que un concepte filosòfic, o que una capacitat humana. Avui no sé trobar millor manera d'omplir un diumenge i de prendre revolada per tirar endavant una nova setmana.

Comentaris (0)05-02-2017 07:11:55

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: