login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Si no vols caldo...

Allò que si no vols caldo, dues tasses, és el que m'ha vingut al cap després de tenir notícia de les instruccions d'un imam contra els ninots de neu. Segons ell, amb neu, no es podem fer més que representacions inanimades. Els ninos no entrarien dins d'aquesta categoria.

Deixant a banda el que pugui dir la norma islàmica al respecte (i val a dir que dubto molt que en parli), ha estat difondre's aquesta fàtua i va i neva a Aràbia Saudita. Casualitat? provocació divina? Desaprovació tàcita? No ho sé. Ni falta que fa. El que sí que faria falta, però, és començar a situar les coses al seu lloc. Un ninot de neu és un divertiment, una religió és una cosa molt més seriosa, i barrejar-ho tot sempre acaba generant monstres.

No sé si la neu és benvinguda o no a l'Aràbia, però com a mínim, segur que trenca la rutina i propicia un nou divertiment. I en aquesta vida, prou que val la pena divertir-se una mica, i més si és d'una manera tan innocent com jugant amb la neu.

Potser valdria la pena que aquells que dicten les normes, allà i aquí, pensessin un moment, abans de dictar-les, si realment serviran per fer-nos l'existència més agradable i la vida més feliç, al conjunt dels mortals que diuen servir. Igual canviava alguna cosa. O se n'estaven de segons quines ocurrències.

Comentaris (1)14-01-2015 06:10:21

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 15-01-2015 14:42:46

dues tasses

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: