login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Volar, però no massa.

Això és un no parar. Cada de dia que passa tenim un motiu més per sortir corrent d'aquesta cosa que es diu estar sota les ordres del govern espanyol. Ara, les noves rutes aèries.

Ja fa anys que AENA, que és qui gestiona conjuntament tots els aeroports d'Espanya (cosa inèdita en els països del nostre entorn) va decidir que el gran aeroport intercontinenetal era Barajas. La resta no passen de ser complements més o menys regionals, encara que li reportin la major part de guanys, com passa amb El Prat. I és que el nostre "gran" aeroport adoleix d'un dèficit significatiu de vols amb Amèrica, per exemple -vols centrats a Madrid-, cosa que des de fa anys intenta compensar obrint rutes amb Àsia. Però vet aquí que quan realment apareixen oportunitats d'ampliar significativament aquesta oferta, va el govern d'Espanya i torpedina l'operació per dur aquestes noves rutes, com no podria ser d'altra manera, cap a Barajas. Així de senzill.

Si volem que els nostres aeroports siguin competitius i que El Prat deixi de ser una enorme terminal de low cost i passi a ser un autèntic centre de comunicacions intercontinentals (deixant els vols més econòmics i regionals a Girona, Reus i Lleida), com aconsellaria qualsevol planificació feta amb el cap i no amb una determinada ideologia centralista, ens cal poder decidir sobre aquestes instal.lacions. I això passa per tenir les eines per fer-ho, que no són altres que ser, definitivament, independents.

Una raó més per voler la independència. Al pas que anem, aviat podrem obrir una pàgina que es digui alguna cosa com ara "La raó del dia per voler la independència". Raons ens en sobrarien.

Comentaris (0)27-08-2015 07:32:10

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: