login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Vergonya

A veure si ho he entès bé, perquè ja em fan mal els ulls de tant fregar-me'ls. Dissabte venen a fer-se un homenatge aquells policies que ara fa un any van repartir a tort i a dret a tothom que es van trobar al davant, sense cap mirament, amb totes les benediccions administratives dels nostres governants? Doncs es veu que sí. I per si no n'hi havia prou, es concentraran a la Plaça de Sant Jaume, davant de les seus de les dues grans institucions catalana i barcelonina. Déu n'hi do.

Ja és ben veritat que els catalans tenim una personalitat clarament masoquista i que estem molt fets a la pena, però commemorar l'1 d'octubre entomant una marxa policial al bell mig del país supera tots els límits imaginables. Els hem d'anar a rebre amb flors i bandes de música, potser? Pintaran les façanes de la plaça amb dibuixos dels ninots de la Warner? O potser els rebrem, braç en alt, amb els acords de la marxa reial? Ja posats, els podríem convidar a missa a Montserrat.

Ja molt de temps que tinc la sensació que el procés va desbordar la política i que els nostres dirigents, fugint d'un passat ignominiós, van començar a córrer sense saber ben bé cap a on (digueu-li Ítaca, si voleu) i ara, superats per la realitat, per la presó i per l'exili, van mirant d'executar una voladura controlada de tot plegat per retornar a la confortable placidesa del Majèstic i als èxits del peix al cove. El Pla de Govern que tot just s'ha presentat en societat ja és una mica això, i la manifestació de dissabte dels nostres botxins, encara ho ratifica una mica més. De fet, si ens ho mirem amb calma, ja fa mesos que aquesta suposada restitució del Govern no ha estat gaire més que la perpetuació d'un determinat establishment acomodat a l'ombra d'un govern que no s'ha restituït perquè és a l'exili o entre reixes. I d'efectivitat, ben poca, o cap.

Sigui com sigui, dissabte, l'orgull violent i l'odi es voldran fer amos i senyors dels nostres carrers. Els que venen amb ganes de retrobar-se amb el primer d'octubre i la seva brutalitat ja ho han dit ben clar: "vam passar i ho tornarem a fer" (la traducció al català és meva). Això sí, ens volen ben mobilitzats, al passadís de casa, però. Ah! I visca el Rei. Vergonya.

Comentaris (0)27-09-2018 06:19:11

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: