login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

On és el vent?

Diu la dita que una oreneta no fa estiu. Segur que no. Però, quantes orenetes calen, aleshores? D'acord, la pregunta és difícil de respondre, perquè és evident que l'estiu no es pot mesurar per la quantitat d'orenetes que el poblen. De tota manera, això de preguntar quants individus calen perquè pugem parlar d'alguna cosa com a conseqüècia és una pregunta prou antiga. Sense anar més lluny, l'any 1962, Bob Dylan va escriure la seva cèlebre Blowin'in the wind, on ja es planejava aquest tipus de qüestions, tot esperant que fos el vent qui li tornés resposta. I molt em temo que encara l'espera.

Aquesta reflexió m'ha vingut al cap pensant quants delinqüents calen per tenir una banda, o quants corruptes per fer un sistema corrupte. Potser la pregunta tampoc no té resposta. Però plantegem-la d'una altra manera: quants terroristes calen per poder parlar de banda terrorista? Que no és ben bé el mateix? Potser no, però en el fons s'hi assembla. Algú va dir que el verí és la dosi. Mirem la dosi, doncs.

Fa dies que anem rebent, gairebé com un fet rutinari, les notícies de més i més personatges vinculats al PP, un partit que ha governat durant anys gairebé arreu, que van desfilant per tota mena de tribunals per suposats delictes, enganys, fraus i corrupteles diverses. Fets aïllats, diuen. Potser sí. Però igual com sabem quants assassins fan una banda criminal, aniria bé anar pensant quants delinqüents fan un partit delinqüent.

Lluís Llach cantava que, al Vallès, cinc turons fan una serra i quatre pins un bosc espès. Ja és una referència. Bob Dylan esperava, fa més de cinquanta anys, que el vent li tornés contesta. Podem confiar nosaltres en rebre respostes d'algú o d'algun lloc? O haurem de seguir confiant que un cop d'aire capriciós esvaeixi tanta boira? De moment, no passa res, encara que passi de tot. I la boira no escampa.

Comentaris (0)16-04-2016 06:32:17

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: