login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

La pau tenia un preu

Diuen que la ignorància es cura viatjant. No sé jo si aquesta sentència també val per a Albert Ribera i la seva excursió a Veneçuela, perquè ha estat tornar i afirmar, sense cap rubor, com és habitual en ell, que les dictadures no tenen llibertat, però tenen certa pau i ordre. Efectivament, senyor Ribera, la pau dels cementiris i l'ordre de les desfilades.

Està bé que en els temps que corren, on el Valle de los Caidos o el monument franquista de Tortosa han estat o són notícia, o quan no hi ha cap impediment perquè una manifestació feixista recorri Madrid o es faci una marxa de legionaris a Barcelona, algú digui clarament que la dictadura no és del tot tan dolenta, i que ho faci amb l'argument ja clàssic d'enfrontar llibertat amb pau i ordre.

Doncs miri, senyor Ribera, si pau ordre i llibertat no poden anar juntes, no m'interessa el més mínim el seu ideari. Per cert, a poc que es traslladi a la societat actual, ben similar al d'un altre insigne Ribera, José Antonio Primo de, per a més senyes.

Que un polític posi preu a la pau i que aquest preu siguin les llibertats és indigne. Ras i curt. Lamentablement és habitual, i el pretext del risc terrorista el seu gran argument. Però no oblidem que Ribera no pensa en Estat Islàmic quan diu el que diu. El seu enemic a combatre per tots els mitjans és Catalunya i tot el que hi té a veure amb la seva identitat, des de la llengua -només cal recordar el patètic espectacle que està propiciant a l'Ajuntament de Lleida amb el bilingüisme, de la mà de l'equip de govern actual, aquell que es vol fer dir socialista- fins a qualsevol expressió de pensament independentista. I ja sabem qui té tendència a eliminar, pels mitjans que calgui, tota forma de pensament contrari al propi. I no són els demòcrates precisament.

Comentaris (0)28-05-2016 06:48:46

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: