per en 6 D'octubre 2013
490 Vistes

"Pluges d'abril i sol de tardor, fan l'any bo i millor".  Ho diu el nostre refranyer popular, que és molt savi.  Francament, no recordo si l'abril va ser especialment plujós o no, però el que sí que hem pogut constatar és que la tardor ha entrat amb un bon sol i temperatures altes.  Serà un bon auguri?

La tardor és un temps estrany, a cavall entre l'enyorança de l'estiu i la perspectiva del fred.  Tot plegat ben amanit amb un espectacle cromàtic indescriptible als boscos que van deixar anar les fulles velles.  I és que la tardor és ben bé un temps adequat per deixar enrere tot el que ens ha fet servei, fer una aturada més o menys llarga, per poder tornar a treure el bo i millor, quan passi l'hivern.

Ens hem acostumat a viure aliens als ritmes propis de la natura i de tot el que s'hi cria, i potser aniria sent hora de recuperar una mica la serenor i la paciència, i més enguany que la tardor ha arrencat amb sol.  Com va dir algú, sembla que s'han deixat engegat l'estiu.

"La tardor porta tristor", diu una altra dita.  Potser sí que és un temps propici a la nostàlgia, enmig d'uns dies grissos que s'endevinen, però de la nostàlgia i de la melanconia poden sortir les millors iniciatives, perquè ens aporten capacitat de reflexió i una aturada després del ritme frenètic de l'estiu.

Bona tardor, bon i millor any i, sobretot, no deixeu passar tots els fruits i productes propis d'aquest temps.  I gaudiu-ne com cal, si els teniu a mà.

Publicat a: Actualitat
miquel pubill
gràcies,la gaudirem com cal
6 D'octubre 2013