per en 23 Gener 2015
493 Vistes

M'agradaria molt que determinats líders polítics definissin exactament alguna que altra paraula que fan servir com a bandera.  Concretament, i per posar només un exemple, m'agradaria molt que Pedro Sánchez, o qualsevol dels seus acòlits catalans, ja posats, em definís exactament que entenen ells per "federalisme".  I m'agradaria molt saber-ho després de les seves darreres declaracions en què deixa clares algunes coses:

- No al dret a decidir.  Per allò de la solidaritat, diu.

- No al concert econòmic.  El cas basc és un tema històric, afirma.

- Competències blindades en cultura i llengua.  També caldria definir "blindatge", ja posats.

- Cap problema perquè el català fos llengua vehicular de les institucions catalanes (no havíem quedat que la llengua estava blindada?).

M'ha arribat a l'ànima això de cap problema perquè el català sigui vehicular a les administracions i institucions catalanes.  De l'escola, res de concret, perquè a saber què considera immersió, ni dels mitjans de comunicació, ni del comerç, ni de res, de fet.

Si aquest és el seu concepte de blindatge (cap problema en àmbits institucionals i prou), imagino què entén per "federalisme".  Si fa no fa, el mateix que per "estat de les autonomies" els seus amics/rivals, segons quan i segons on, del PP.

Gràcies, senyor Sánchez, però el seu federalisme i les seves amables concessions no m'interessen el més mínim.  Personalment, aspiro a alguna cosa més digna.  Què tal la independència, si així ho volem? Ah, no, calla, que d'això ja ha dit que ni parlar-ne.

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
tens molta raó
23 Gener 2015