per en 8 Juny 2015
403 Vistes

Qui em coneix sap que no sóc una persona especialment obsessiva pel que fa a la pulcritud lingüística, especialment si parlem de l'ús que fa de la llengua cada persona, a nivell individual, en funció dels seus coneixements i capacitats.  Altra cosa, però, és l'ús que se'n fa en el moment de publicar alguna cosa que té caràcter oficial.  Aleshores cal exigir la màxima qualitat, cosa que no sempre passa.

Dissabte vaig tenir ocasió de veure el preciós exemplar del Programa de sensibilització d'infractors per a una mobilitat segura (foto annexa) que fa servir el RACC, entre altres, en les seves sessions perquè la gent que n'ha perdut pugui recuperar punts en el carnet de conduir.

No sé si serveix o no per recuperar punts, però del que estic convençut és que suposa un insult a tots els catalanoparlants.  La veritat és que ni vaig perdre el temps a llegir-lo ni a mirar qui és el responsable de l'edició.  Tant em fa.  En tinc prou amb saber que es distribueix sense cap pudor.

Algú pot pensar realment que un nyap com aquest sortiria al carrer en qualsevol altra llengua?  Però és clar, com que és en català, encara estem contents i satisfets que s'editi en "la nostra" llengua.  Doncs no.  Aquesta que es pot menystenir amb tanta insolència i impunitat no serà mai "la meva" llengua.

Aquells que tenen poder per fer-ho, es podrien ocupar que es retiri aquest manual que ens insulta i que denigra el català?  Si no és molt demanar, és clar, perquè segur que estan molt ocupats en coses serioses.

20150606_190836

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
molt bé
8 Juny 2015