login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Sense pàtria

Ja deu ser ben bé veritat allò que diuen que els diners no tenen pàtria ni color. O més ben dit, potser els diners tenen totes les pàtries i tots els colors. Un bon exemple? La decisió de Grífols, grup empresarial fins ara amb seu a Catalunya, de traslladar el seu centre neuràlgic (i la seva tributació) a Irlanda, un país amb unes condicions fiscals molt millors que les nostres, o que les espanyoles.

I no és que com altres anuncien i no fan no estigui d'acord amb el procés polític que vivim, perquè el màxim responsable de la companyia prou que es va destacar com a defensor de l'actuació del president Mas. És, senzillament, per diners.

Doncs au, passin-ho bé. Altres vindran. O no. Sigui com sigui, valgui aquest cas com a exemple per entendre que una cosa són les nostres ambicions polítiques i una altra de ben diferent les lògiques empresarials, que tot sovint no hi tenen res a veure, per més que intentin fer-nos creure que sí.

Farien bé els dissenyadors del futur estat català (si mai arriba) a pensar, abans de perdre's en purismes ideològics de qualsevol signe, una política fiscal, a tots els nivells, que faci tan atractiu el nostre petit país com ho són altres del nostres entorn, també petits, dit sigui de passada. Que diners criden diners, i amb quartos a la butxaca tot és més possible, ens agradi o no. Que no tot s'acaba en poder recaptar els impostos i administrar els diners. Ni de bon tros.

Comentaris (0)23-10-2015 06:29:42

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: