login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Sempre la llengua

Ja fa dies que corre per Burgos una campanya de recollida de signatures contra la immersió lingüística o, més ben dit, contra la presència del català a l'esfera pública, no ens enganyem. L'argument, el de sempre: la llibertat d'escollir la llengua en què han d'estudiar el nostres (bé, els seus) fills. Res de nou, i res de massa greu, després de la ja cèlebre campanya contra l'Estatut de Cataluna de fa uns anys.

Digueu-me malpensat, però és fàcil veure-hi al darrera d'aquesta nova iniciativa en pro de la llibertat, la mà de Ciutadans, un partit que té el seu origen en l'oposició visceral al català i que no esquiva cap ocasió per fer notòria la seva postura al respecte, ara ja, finalment, amb la connivència absoluta de PP i PSC-PSOE. Insisteixo, cap novetat. L'únic dubte que tinc, ara mateix, és si la campanya serà només una bajanada nascuda i morta en una capital castellana o si, per obra i gràcia de ves a saber qui, s'acabarà estenent per tota Espanya. El temps ho dirà.

Sempre m'ha resultat curiós que el gran argument per limitar, reprimir i coartar sigui el respecte a la llibertat. Es veu que la llibertat va per barris, igual com l'alegria, i que és patrimoni exclusiu d'alguns. I si no, que els ho demanin a tots els ultres que no trepitjaran mai una presó, malgrat condemnes fermes (això si no són descarregats de tota culpa abans), i que acaben sent el contrapunt ignominiós davant dels nostres presos políticis. Deu ser el concepte de llibertat que tenen totes les dictadures, fins i tot les constitucionals i de dret.

Organitzaran autobusos per anar a votar contra el català a Burgos? Ja tarda, algun operador turístic, a aprofitar l'avinantesa i fer l'agost pel maig. Al capdavall, una visita a la ciutat d'el Cid i a la seva catedral, sempre és interessant. El tema de les manifestacions potser no cal, però una mena d'Imserso lingüístic, ja posats...

Comentaris (0)03-05-2018 06:24:19

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: