login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Seguim enrere

Que vivim temps de regressió en molts àmbits de la nostra vida és, a hores d'ara, un secret a veus. I no parlo només del nostre país, perquè la Unió Europea és una mena d'olla barrejada que, de tant en tant, ens serveixen uns plats gens edificants i molt difícils de pair.

Ara resulta que els homosexuals potser no podran ser donants de sang. Bé, a banda que això parteix de la premissa de la llegendària promiscuïtat del col.lectiu homosexual (caldria saber què hi ha de veritat o no, i com és de diferent dels heteros, aquesta promiscuïtat), la idea em resulta prou inconcreta. Anem a pams:

Homosexual vol dir "homes homosexuals" o també inclou les dones? i els homes i dones bisexuals? O només es tracta de marcar i excloure els homes homosexuals? Potser són els únics que poden tenir pràctiques de risc? Caldria concretar millor, diria jo. Més que res per saber de qui parlen, realment.

Una altra: com se sap si algú és homosexual? Se li pregunta? se li veu a la cara? hi ha alguna anàlisi clínica que ho detecta? En cas afirmatiu de qualsevol de les respostes, l'orientació sexual és suficient per discriminar, més enllà de les pràctiques sexuals segures o no? En cas novament afirmatiu, malament rai.

Francament, em sembla que ens trobem davant d'un intent de discriminació brutal, basat en prejudicis, no en raons científiques; i una donació de sang -i el seu ús posterior- encara em sembla que té més a veure amb la ciència que amb una determinada moral que sembla que cada dia es fa més omnipresent.

Avís: ara poden marcar i demonitzar els homosexuals. I demà? Vigilem què anem assumint com a "normal".

Comentaris (0)04-05-2015 06:06:47

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: