login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Sant Esteve

Avui, Sant Esteve, darrer capítol d'aquest primer acte de les festivitats nadalenques, en què el retrobament familiar ha tingut un protagonisme sempre esperat i sempre nou. Sant Esteve és el dia reservat, quan els mitjans de comunicació no eren el que són, al viatge de retorn a casa, després d'haver visitats la família més o menys llunyana. Avui, darrer dia festiu, sense gaire cosa més, tot i que ben sovint amb viatges i desplaçaments també inclosos.

Enguany, per obra i gràcia de l'anticicló que abraça el país, tornem a tenir un Sant Esteve fred, gris i amb aquesta boira sempre protagonista i sempre ingrata. Ben mirat, el temps mateix convida poc a viatjar. Sort que ja no cal fer aquells antics desplaçaments a peu o en carro per tornar a casa, i ara, en el pitjor dels casos, tot se sol resoldre en un cop de cotxe o de tren, sense gaires complicacions.

Avui, però, m'agradaria fer un petit viatge mental, boires enllà, a l'autèntic sentit de les coses, a través de les paraules que el Papa Francesc, un home de qui sempre podem esperar alguna sorpresa, va deixar anar durant la Missa del Gall: "El Nadal ha estat feta hostatge del materialisme". Paraules contundents que completava amb una crida a girar els ulls a la fràgil senzillesa de la vida, representada en aquesta ocasió per la imatge d'un nen acabat de néixer.

Sant Esteve, una bona ocasió per recordar el valor de les coses importants, i sempre fràgils, que val la pena conservar. Diguem-ne, tradició, família, o, simplement, vida, aquella vida íntima i personal de cadascú de nosaltres, que és el nostre viatge particular.

Comentaris (0)26-12-2016 08:58:44

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: