login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Sóc qui sóc

Aquest cap de setmana ens hem vist envoltats de tota mena de mostres de solidaritat amb les víctimes de París. Segurament aquesta expressió pública de respecte i condol ens fa una mica més humans, una mica més dignes, fins i tot. Però, admetem-ho, també ens fa una mica més selectius, perquè ens colpeixen determinats drames, determinades tragèdies, però ens deixen indiferents, o gairebé, unes altres. Potser també és cosa de l'omnipresència mediàtica en uns casos i de la seva sospitosa absència en altres. Imaginem una cobertura mediàtica i cívica com la dels atemptats de París dedicada a qualsevol altra tragèdia humana del món. Poseu-hi la que vulgueu, que tenim per triar.

No seré pas jo qui faci llenya de la tragèdia. Però tampoc qui l'aprofiti per a ves a saber quins objectius, ni per fer determinats paral.lelismes, ni per demanar més violència com a resposta a la violència, ni molt menys per rentar o maquillar consciències, com sí que fan amb absolut cinisme aquells que avui s'exclamen i ahir beneïen des del govern la guerra contra objectius inexistents.

París és París i els morts són seus i de les seves famílies. Respectem-los per damunt de tot. I no oblidem que respecte i discreció sovint fan molt bona parella. Segurament, la millor de les parelles.

Jo no sóc París, ni Beirut, ni Lampedusa, ni les Valls de Santa Gueraula. Jo sóc jo, i amb prou feines les meves circumstàncies. Cadascú se'n sap la seva. Cadascú carrega el seu farcell i cadascú -només cadascú, no ens enganyem- pot plorar els seus morts com mereixen. De tota manera, i posats a demanar impossibles, tant de bo les de París fossin els últimes víctimes de la violència irracional i indiscriminada que cada dia ens reclama respostes, des de qualsevol lloc d'aquest món tan petit i tan compartimentat on, ens agradi o no, hem de viure tots.

Comentaris (1)16-11-2015 06:11:50

miquelpugamiquelpuga blog, 18-11-2015 13:00:40

ben dit...

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: