login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

No sóc professor

Jo no sóc professor d'El Palau. Bé, de fet, no sóc professor d'enlloc. Em costa molt imaginar-me davant d'una colla de nens o d'adolescents i intentar que aprenguin quatre coses imprescindibles de qualsevol matèria, perquè puguin anar pel món amb una mínima cultura, ni que només sigui, que els permeti valorar la realitat i actuar amb una mica de criteri. Molt menys encara, puc imaginar-me entrant a l'aula, un dos d'octubre i explicant per què les portes estan rebentades, per què hi ha vidres trencats i taules i cadires fora de lloc, o per què els seus pares, germans o padrins van ser atonyinats per la policia, com va passar, de fet, a tants i tants centres educatius de qualsevol poble o ciutat. Jo hi vaig ser, en un d'aquests; sé què hi va passar, i puc imaginar el repte de parlar d'uns fets del tot irracionals.

No, no sóc professor d'El Palau, però ells, per sort, sí. Centenars, o milers de professors, arreu del país, es van trobar l'octubre de l'any passat amb la dificilíssima tasca d'explicar els fets del dia abans, i de fer-ho de manera pacífica, pedagògica, fins i tot. I n'estic segur que ho van saber fer, empassant-se la ràbia i la impotència i apostant, com fan cada dia, per la convivència entre tots els alumnes, vinguin d'on vinguin i pensin com pensin, i amb l'únic objectiu final de contribuir a formar persones de profit.

Avui, els professors d'El Palau són objecte d'escarni i de persecució. Abans n'havien estat uns altres i, de ben segur, en vindran més, perquè, no ens enganyem, tant li fa què expliquin a les aules, perquè el problema, per a alguns, és que expliquin la realitat, no aquesta ficció victimista i brutal que s'està creant des de les institucions de l'Estat i des dels seus col·laboradors necessaris: premsa, determinades entitats, alguns partits... que no tenen altre objectiu que aniquilar la llibertat, el dret legítim a pensar diferent i, sobretot, la capacitat crítica davant de la realitat. Tota una aposta clara i contundent per un futur imperfecte, si s'ataca l'escola.

Jo no sóc professor d'El Palau. Però ells sí. I sort en tenim.

Comentaris (0)02-05-2018 06:18:06

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: