per en 7 Febrer 2014
886 Vistes

Em sembla que, aquest cop, ni Santa Teresa ni cap relíquia no poden treure ni una mica de responsabilitat del ministre del ram, Jorge Fernández Díaz, sobre el drama de Ceuta. Bé, llevat dels seus col.legues de partit, als quals ja els deu estar bé tot plegat.

Més morts a la costa.  Gent que fuig de la misèria en busca d'un futur mínimament digne, ni que sigui en una terra que no els vol.  Aquest cop, però, sembla que les morts haurien pogut ser evitades, perquè la causa no ha estat un temporal, ni res per l'estil.  Tot apunta al comportament de la Guàrdia Civil, que hauria disparat amb bales de goma i pots de fum contra unes precàries embarcacions (per dir-ne d'alguna manera).

Fins i tot el Ministeri ha hagut de canviar una primera versió oficial i admetre l'ús de materials antiavalots contra uns immigrants indefensos.  I això és greu.  És molt greu, molt inhumà i absolutament impropi d'un país que aspira a ser reconegut com a democràtic.  De tota manera, cap assumpció de responsabilitats, no fos cas, per més morts que hi hagi.  Al cap i a la fi, eren pobres, africans i il.legals.  Res de nou en les maneres de fer contra la immigració.

No fa gaires dies el mateix ministre reconeixia "casos puntuals de devolucions il.legals" d'immigrants.  Crec que li podem demanar al ministre si val  el mateix argument davant d'una inspecció del seu col.lega d'Hisenda, per exemple (nosaltres ho declarem tot menys alguna cosa que s'escapa del que diu la llei.  Però tots contents, oi?).

Cadascú que hi posi els qualificatius que li semblin més adequats.  Per la meva part, trobo indigne mantenir un ministre com aquest, un govern com el que li dóna cobertura i un país que assumeix tot plegat com a normal.

També per això ens cal marxar i construir un futur nou i millor, que no ha de ser tan difícil.

Publicat a: Actualitat
miquel pubill
fa molts anys que Espanya és un mort amb vida,el P.P,l´enterrarà i tothom hi sortirà guanyant
8 Febrer 2014