per en 8 d'Abril 2014
518 Vistes

Diu la senyora Sánchez-Camacho que l'Assemblea Nacional Catalana no té cap mena de representativitat popular, i que aquesta representativitat popular només rau al Parlament.

Potser sí que té raó, sobretot si acceptem (tot i que em sembla molt acceptar) que representativitat és igual a vots.  D'altra banda, caldria recordar-li a la diputada i senadora que, a més de representativitat hi ha altres conceptes importants, com ara legitimitat i lideratge.

Si parlem de legitimitat, tot el que fa i diu l'Assemblea en té.  És una entitat legalment constituïda i amb una barbaritat de persones lliurement adherides, sobretot si es compara amb el nombre d'afiliats de la major part de partits polítics i, entre ells, el propi PP a Catalunya.  Per tant, legitimitat no li falta.

Però molt més important, i això els polítics ho sabem molt bé, hi ha la idea de lideratge, la capacitat de recollir els anhels i les voluntats socials i articular-les per a l'assoliment d'un determinat objectiu.  I aquí és on l'Assemblea guanya, i de molt, qualsevol formació política, especialment inclosa la que representa Doña Alicia.  O algú és capaç de defensar, sense rubor, que té més capacitat de convocatòria -de lideratge- que la que s'ha posat de manifest els dos darrers 11 de setembre?

La senyora Sánchez-Camacho, segurament per deformació professional, tendeix a veure el món només en clau de resultats electorals.  I aquesta visió és tan, tan pobre i tant tant curta de mires que provoca vergonya aliena i, al capdavall, només palesa l'enorme distància que hi ha entre ella i el batec de la immensa major part de la societat catalana actual.  Avui en tindrem una nova mostra, al Congrés de Madrid, on els escons passaran per sobre de les aspiracions del país.

Altres líders d'altres formacions han sabut interpretar molt millor la realitat que la senyora Sánchez-Camacho.  I així és que som on som, tant si ho pot pair com si no.

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.