login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Quina casualitat

Llegíem ahir que el Tribunal Constitucional deixava en suspens la llei que havia de permetre mantenir el subministrament energètic bàsic, durant els mesos de fred, a les famílies que no el podien pagar. El motiu? prou conegut, ja: un recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol. Sí, sí, el mateix sistema que amb la consulta i que amb tantes i tantes normes legals aprovades a Catalunya.

Fins aquí, res de nou. Però la perversitat de la notícia, al meu parer, rau en el fet que la suspensió, d'entrada, i si el Constitucional no dicta resolució abans (cosa poc provable, atesa la seva proverbial velocitat en la matèria) és de cinc mesos. És adir, si fa no fa, de novembre a març, el mateix període que la norma preveu per a la seva aplicació. Quina casualitat.

Així és que, si el Constitucional no es posa les piles, i suposant que ho fes de manera favorable a la norma catalana, més val que aquest hivern no sigui gaire fred, perquè les famílies més humils i sense recursos patiran, amb tota cruesa, una situació de manca de subministrament energètic que la llei, amb major o menor destresa, intentava d'evitar. I cada cop en són més.

Moltes gràcies, un cop més, al govern d'Espanya per la seva sensibilitat, tant amb Catalunya com, sobretot, amb els més desfavorits, i per fer servir, com ja ve sent habitual, els mecanismes jurídics com a arma contra tot i contra tothom.

Comentaris (1)24-10-2014 06:05:24

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 24-10-2014 14:40:52

el TC ha de servir el govern, encarregat de perpetrar el robatori

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: