login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Quan el mal ja està fet

Comença l'espectacle o, si voleu, el desmuntatge del castell de cartes i de fum que durant un any s'ha anat bastint el voltant del primer d'octubre. Comencem a sentir declaracions davant el jutge de policies que hi van intervenir (i repartir a tort i a dret) i comencen a sortir agents que afirmen que sí que es va pegar al cap, per exemple. En paral·lel, també tenim una desfilada de mentides, com la del policia que afirma que ell no va fer res, tot i que hi ha imatges enregistrades que e desmenteixen, o com la lletania del "jo complia ordres", encara que sense dir quines, ni de qui. Temps al temps.

I això només és el principi. A poc a poc s'anirà jutjant i condemnant la violència policial i qui sap quines fosques directrius d'aquells dies, que anava dictant ves a saber qui, i no vull ni imaginar -ja se sabrà- amb quines complicitats. I d'aquí a uns mesos arribarà el judici dels presos polítics, i ja veurem què i de quina manera es pot sostenir, de tot el seguit de bestieses que s'han deixat anar fins ara. Ja veurem què han de dir els jutges quan es tracti d'aplicar el Codi Penal amb milers d'ulls mirant-los.

A poc a poc van caient tantes mentides i tantes denúncies sense fonament. Però no podem estar satisfets, perquè el mal ja està fet. La por ja fa mesos que es va escampar, i el dolor a les famílies de tots els afectats no té remei. Si hi afegim el discurs de l'odi de determinades formacions polítiques, entendrem que malgrat el que acabin dient els tribunals, la fractura entre Catalunya i Espanya és impossible de tancar, en moltes dècades. O potser mai.

En quin moment la irresponsabilitat es va fer ama i senyora de la política? No oblidem que tot comença en la política i, malgrat que sembli que acaba als tribunals, finalment tornarà a la política. Potser algun dia hauran de respondre els líders que van aplaudir amb entusiasme el 155, o que encara l'enyoren, i tots els que van callar, en aquell moment, des de posicions suposadament d'esquerra. Potser els tribunals acabaran situant una mica les coses al seu lloc. Vull ser optimista. Però el mal que s'ha fet a ella mateixa la política, al capdavall, serà molt més greu i molt més durador. Tardarem anys, molts anys, a deixar de veure les cambres legislatives com una mena de barra de bar immensa on tot s'hi val per fer-se sentir (que no escoltar) o per esgarrapar titulars de premsa o de televisió.

Comentaris (0)17-11-2018 06:53:25

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: