login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Què volem, realment?

Hi ha, al meu parer, un element del procés d'independència que no s'ha posat amb prou claredat i que podria decantar definitivament la voluntat de la societat en general en favor del nou estat. Aquest element és fer visible de manera sistemàtica i constant, tot el que podria realment canviar si deixem de dependre d'un altre govern.

En síntesi, es tracta d'explicar tot el que podríem fer de manera diferent i que no podem canviar perquè no en tenim la capacitat jurídica, normativa, ni política per fer-ho. Des de la protecció dels ciutadans contra la misèria energètica, fins a la gestió de ports i aeroports, passant per les autopistes i carreteres que no són de titularitat nostra, els programes educatius, o la gestió de pensions i impostos. Explicar al claredat, àmbit per àmbit i cas per cas què podríem fer de diferent si en tinguéssim el poder per fer-ho seria la millor lliçó per entendre per què ens cal ser independents i decidir el nostre futur. Explicar que hem de ser independents perquè tots i cadascun dels ciutadans puguem viure millor en un país més digne, més just i més pròsper.

Però això no es fa i seguim amb conceptes generals difícils d'entendre per a la major part de la població, molt més atreta per discursos simplistes i molt fàcils de pair. La setmana passada, el president Puigdemont va fer el seu discurs durant el lliurament dels premis de Foment del Treball i va repassar, en poques paraules, les fortaleses i les febleses econòmiques del país, i ho va fer de manera clara i directa. Bon començament. Ara, caldria un pas més i, a poc a poc, anar bastint aquest futur possible i explicar-lo amb claredat i credibilitat (element que sovint es troba a faltar en uns i altres)- Cal començar a construir realment una nova realitat, més enllà de grans ideals i de paraules boniques, si és que realment volem un canvi de debò.

Comentaris (0)19-11-2016 06:46:22

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: