login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Què ha passat?

Si tots els indicis són certs, i fan tota la pinta, l'extrema dreta haurà guanyat la primera volta de les eleccions regionals franceses. Es veia a venir. De tota manera, encara hi ha una altra dada tant o més preocupant: el segon partit, a poca distància del primer, és la dreta (la no extrema). L'esquerra quedaria en tercer lloc, però ja despenjada. La setmana que ve, segona volta, però tot apunta a un duel dreta - extrema dreta.

D'aquí a quinze dies mal comptats hi haurà eleccions a Espanya, i la cosa no pinta massa diferent: els dos partits que s'apunten com a primer i segon són dreta i extrema dreta (que cadascú assigni les sigles com millor li sembli).

La pregunta òbvia és senzilla: què ha passat amb les esquerres, que fa quatre dies ho governaven tot? La resposta és molt complexa i caldria anar a buscar la crisi ideològica de la caiguda del Mur de Berlín, fins i tot. Però així, darrerament, crec que hi ha una explicació més simple, però prou il.lustrativa. L'esquerra, en el cas espanyol el PSOE, a falta de propostes pròpies prou atractives, ha intentat competir amb el PP en el seu terreny, en el terreny ideològic de la dreta més unionista, més identitària i més immobilista. I és clar, competir amb algú al seu camp sempre és complicat, i és molt fàcil perdre.

Si mirem França, quina ha estat la resposta socialista als atemptats de fa uns dies? Doncs la mateixa, o encara més contundent, que la que hauria pogut proposar el Front Nacional si hagués governat. Conclusió? Les mesures de la dreta més extrema són les correctes, tant que fins i tot les esquerres les comparteixen. Per tant, votem extrema dreta. I el cas espanyol és si fa no fa el mateix, em temo. Si l'alternativa a la dreta és més dreta, votem dretes, i com més dretanes millor.

De moment, a Catalunya, malgrat l'ascens de Ciutadans, la cosa és prou diferent. Que no s'esguerri.

Comentaris (0)07-12-2015 06:39:45

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: