login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

I ara què?

Ja tenim les primeres sentències contra suposats actes de desobediència, ja tenim comentaris i opinions de tota mena, a favor i en contra, ja tenim clams exigint molts més actes d'autoafirmació, ja tenim el compromís de fer un referèndum. Ja tenim una pila de coses impensables fa uns pocs anys. Però també tenim una pregunta incòmoda: i ara què?

Les posicions es van acabant de fixar i cal fer el pas definitiu. Com? Quan? no ho sabem. Improvisació o estratègia? Ni idea. El que sí que tinc clar és que si hem de construir res de nou cal fer-ho amb eines noves. Malament rai qui es vulgui fer una casa nova amb materials vells. Però en política res no és tan senzill i mil-i-un equilibris, favors i compromisos acostumen a dificultar qualsevol autèntic projecte de futur. D'altra banda, més enllà de les declaracions solemnes o dels posicionaments públics, la realitat de cada dia desmenteix molts d'aquells que tant es vanten de tantes coses. Però arriba l'hora de la veritat definitiva.

On anem? Difícil d'aventurar, malgrat els discursos oficials en un o altre sentit. Potser, fet i fet, acabarem no anant enlloc, si no ens sabem desfer del llast d'anys i anys de pràctiques inconfessables i dels personatges que les han mantingut -i les mantenen- en els diferents centres de poder i de decisió, des de les localitats més menudes, fins al propi govern del país. Massa caspa, massa tuf de ranci. Fer net és el camí. I ara mateix em costa molt ser optimista.

Comentaris (1)15-03-2017 06:14:40

estatcatalaestatcatala, 15-03-2017 15:25:30

hem de veure la sentencia i llegir-la entre línies, sentenciats per desobediència, a dos anys de inhabilitació, però si el referèndum es fa i surt positiu a la independència ( com tots esperem ) aquesta sentencia perdrà tot valor, altre cosa seria,com totes les lleis espanyoles, altre cosa seria la prevaricació, podria portar penes de presó a una presó de espanya, jo veig aquesta sentencia com una manera de evitar-ne enfrontaments entre els dos països, i obrir una negociació, què no ens agrada la sentencia ? es clar què no, però no impedeix què un cop celebrat el referèndum , Artur mas, es pugui tornar a presentar com a president de la república catalana, des de la presó no podria fer-lo, --------on anem ? nosaltres ho hem de decidir,el què si queda clar, es què hem de fer neteja, fer-ne us de materials nous, de horitzons nets,

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: