login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

La Purissima

8 de desembre. La Puríssima. Segurament no cal recordar-ho, però la festivitat d'avui fa referència al dogma afirmat pel Papa Pius IX, el 8 de desembre de 1854, que afirma que Maria va ser preservada per Déu del pecat original quan va ser concebuda i que això li va permetre viure una vida lliure de pecat i amb gràcia de santedat. Fins aquí la doctrina del catolicisme.

El 8 de desembre, però, també és el dia en què s'acostuma (o s'acostumava) a posar el tió de Nadal a les cases, se'l tapa amb una manta perquè no passi fred i se'l comença a alimentar a diari, per tenir-lo ben a punt per a la nit de Nadal. La data del 8 de desembre no té per què ser exacta, ni falta que fa, però per aquí va la cosa, si volem garantir un bon resultat.

Finalment, el 8 de desembre és una festivitat religiosa que, en connivència amb una de civil, la de la Constitució (sempre la mateixa parella de ball...), cada any ens deixa un discutit i intocable pont de dies festius, tota una garantia d'èxode de les grans ciutats i de viatges a tort i a dret.

Déu n'hi do, amb la data. Qui no li sàpiga trobar la gràcia, que s'ho faci mirar, perquè, a fe de Déu (o de la Mare de Déu, en aquest cas), té propostes per a tots els gustos i sensibilitats. Enguany, a més, festiu en campanya electoral. Quina mandra. Millor apostar per qualsevol de les tres altres tradicions que per aquest lamentable ritual de candidats en romeria per carrers, places, mercats i platós.

Comentaris (0)08-12-2015 07:04:59

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: