per en 31 Desembre 2014
415 Vistes

Ja hi som.  Se'ns acaba un any més.  Tampoc és que sigui res excessivament dramàtic.  Passa cada any i, fet i fet, s'ha d'acabar un perquè pugui començar un altre.  Així són les coses.  I amb aquest trànsit inevitable arriba l'hora dels balanços, de recordar què ha passat aquests darrers mesos, qui ha nascut, qui ens ha deixat... Una pila de programes especials de televisió o algun que altre suplement de premsa, vaja.

Però hem d'admetre que, d'una manera o altra, tots fem si fa no fa el mateix, aquests dies.  Això, i començar a pensar en els grans propòsits i projectes per al nou any.  I com que aquestes són reflexions personals, íntimes i intransferibles, cadascú se sap les seves misèries i les seves fortunes, i no cal dir res més;  que tothom és ben amo de pensar, reflexionar, sumar i restar i fer balanços, i plantejar-se la vida com bonament li plagui.  Només faltaria.

El que sí que vull és esmentar un parell de coses, fenòmens o digueu-li com vulgueu que ens han anat passat al llarg d'aquest any que tot just se'ns en va, i que potser no trobaríem gaire a faltar si també es quedessin definitivament en un racó de la memòria, només:

La primera, el Tricentenari, tan imprescindible com empalagós, en molts moments. Cert que cal recordar d'on venim, però també cert que n'hem quedat una mica tips, i no sempre amb plats fàcils de pair, ni prou acceptables, per massa adobats de patrioterisme històric.

La segona, la vida en directe a través de les xarxes socials.  I és que cada dia hi ha més gent que no menja si no pot penjar la foto del plat, que no es mou si no publica on és a cada moment, i que sembla incapaç de compartir una estona amb els amics sense l'inevitable selfi (disculpeu la barbaritat ortogràfica, però ja posats, no vindrà d'aquí).

Apa, anem tancant la capsa del 2014, que ja cal, per més que alguns diguin.  I encarem el que vingui.  Tot un misteri per descobrir i tot un repte, de fet, que caldrà entomar com millor puguem.

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.
miquel pubill
i tant!!!
1 Gener 2015