login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Provocar

Per més que ho intenten, no poden. No poden construir la realitat inexistent de les dues catalunyes enfrontades pel procés. L'únic que hi ha, i ho saben, és una part de la societat catalana agredida (amb absoluta impunitat, dit sigui de passada) per alguns que no se senten, i que en molts casos ni són, i no s'estan de manifestar-ho, catalans. Tot plegat, una simple provocació per mirar d'obtenir una resposta violenta que ratifiqui la seva falsa tesi. Però no hi ha manera.

D'aquí a un mes i poc viurem un nou capítol d'aquesta provocació constant, amb motiu del primer aniversari dels atemptats de Cambrils i Barcelona, per l'assistència als actes institucionals que s'hi faran del rei de l'"a por ellos" i de la plana major del 155 (no oblidem que ara amenacen amb tornar-hi, si no fem bondat). No respecten ni els morts ni el dolor de les famílies, cosa que prou han demostrat amb els presos polítics, no ho oblidem. I davant d'aquest nou intent de generar violència, què hem de fer?

Sé que el que digui no passarà de simple reflexió personal, però una plantada de la política i de la societat catalanes a aquests visitants potser seria la millor resposta. A tot estirar, una xiulada a la seva arribada, per evidenciar l'enorme cordó de seguretat que sempre ha de desplegar el monarca quan visita Catalunya per mantenir-se ben lluny dels seus suposats súbdits i, immediatament, abans que comenci cap acte, el buit. Marxar cap a un altre lloc, potser la Plaça de Sant Jaume, en el cas de Barcelona, on una concentració silenciosa dels més alts representants polítics i la societat civil fos l'autèntic homenatge, breu, contundent i sentit, a les víctimes i la millor mostra de condol als familiars, d'aquells terribles atemptats, encara amb tantes zones fosques que els insignes forasters que vindran a retratar-se no volen, o potser saben que no poden, aclarir.

No caiguem en cap provocació. Deixem-los sols i que quedi ben clar que no són ni el nostre govern ni el nostre cap d'estat. I així sempre i a tot arreu on calgui, a les institucions i al carrer. Tortosa va demostrar fa uns dies com pot ser d'efectiva la indiferència. Aprenem la lliçó.

Comentaris (0)04-08-2018 06:13:48

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: