login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Primer de què?

Avui, primer de maig. Mira tu. Dia del Treball, diuen. Què voleu que us digui, però aquesta data em sona a burla enorme, per molt diferents motius:

- Perquè tenim una gran patronal que exigeix a crits la restauració de l'esclavitud laboral, sense cap dret, cap garantia i amb sous ínfims (i encara si no poden contractar sense sou), enmig del silenci -no ens enganyem- per resposta.

- Perquè tenim el sindicats més desapareguts i més desprestigiats de la història.

- Perquè ja cansa que ens vulguin vendre que una quarta part de la població a l'atur, i la meitat en el cas dels joves, és una situació acceptable, i que vivim una recuperació fantàstica.

- Perquè no podem admetre la pobresa entre gent amb feina. Aquests sous són competitivitat? De qui?

Avui, els sindicats convocaran manifestacions i cridaran no sé quantes coses. I tot plegat sonarà a hipòcrita, a fals, a antic, a molt antic. Mentrestant, la situació seguirà sent la mateixa, i jo seguiré tenint la sensació que tot plegat no és massa més que una burla, que un insult massiu, que només beneficia els poderosos de sempre i quatre arreplegats que han trobat una excel.lent manera de viure en les estructures que ens haurien de defensar.

Ara que, ben mirat, potser tot és nou i té sentit. Al cap i a la fi, no anem a tota màquina cap a un sistema laboral més propi de principis del segle XX que no del XXI?

Comentaris (0)01-05-2014 06:28:34

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: