login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

És possible un bon final?

Un bon final, un final d'aquells que deixen bon regust, és el que busquen qualsevol creador per a la seva obra i qualsevol persona per a tot el que fa, o per a la seva pròpia vida, fins i tot. En política, però, un bon final, si més no per les nostres latituds, sembla impossible d'assolir. Ara que vivim temps de canvis i de relleus forçat de lideratges, potser és bon moment per demanar-nos per què.

Mirem cap a Espanya, i podrem veure que els diferents presidents han hagut de sortir per la porta falsa, quan no per la de la més indigna memòria: Suárez amb un partit en liquidació; González, amb el dubte perpetu de la "X" del GAL i convertit en la caricatura burgesa que actualment és; Aznar, millor ni recordar un ésser lamentable amb ínfules d'emperador; Zapatero, el triler que va tenir el mèrit de mentir més que parlava i no veure el que tenia al davant; i ara, potser, Rajoy, el Don Tancredo absolut de la política, venut al capitalisme més indigne.

Però si venim cap a casa, la cosa no millora gaire: Tarradellas, el sempre discutit i només lloat un cop ben mort; Pujol, el màxim exemple de com de baix pot caure un polític; Maragall, el del trist mèrit d'haver cregut amb aquells que l'haurien d'haver ajudat i finalment traït pels seus; Montilla, un home gris, d'infausta memòria i ara retirat al cementiri d'elefants del senat, si fa no fa com els seus dos escolanets. I Mas? Haurà servit de res la seva etapa i la seva marxa? Encara és massa d'hora per saber-ho, però estaria bé que tot plegat capgirés una història que sembla irreversible.

Seran coses de la política, o serà que encara vivim sense tenir prou interioritzats els valors democràtics i els deures dels més alts servidors públics? Francament, no sé si m'atreveixo a respondre, perquè la veritat, també en política, pot ser molt dura de pair.

Comentaris (0)25-01-2016 06:23:31

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: