login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Política ficció

Imaginem per un moment que sí, que hem votat en referèndum i que som una república independent. Juguem per un moment a la política ficció, si no us sap greu. I ara, passada l'eufòria del primer moment, imaginem la societat que hem fet; perquè, és clar, un cop independents, toca posar el país en marxa.

El problema, per a mi, és que el nostre és un país petit, som els que som i, per sort o per desgràcia, fa molt de temps que ens anem coneixent una mica. De debò que no us fa una certa barreja de por i de mandra imaginar molts dels nostres gestors públics gestionant un estat amb tots els ets i uts i no només una comunitat autònoma? A mi sí, què voleu que us digui.

És urgent un relleu immediat de molts i molts càrrec públics, a tots els nivell, si volem fer una societat moderna, dinàmica i millor. I caldrà, encara amb més urgència, si realment arribem a trobar-nos davant del repte fascinant i colossal de construir no ja estructures d'estat, sinó un estat amb totes les seves estructures. I què voleu que us digui, però em costa molt imaginar un futur millor amb la major part de les peces que avui tenim, i que difícilment podrem substituir, perquè els partits són els partits, la seva amplitud de mires és la que és i, al capdavall, hi ha el que hi ha, i no en volen saber, ni aprofitar, res ni ningú més.

Potser aquest fora el gran repte: sortir de la mediocritat, tant si som independents com si no. I tant de bo que sigui en un país nou.

Comentaris (0)20-07-2017 06:12:42

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: