per en 27 Febrer 2014
836 Vistes

Fa uns dies, l'alt comissionat per a la Marca España, Carlos Espinosa de los Monteros, ens va regalar una d'aquelles frases que diuen molt, moltíssim, amb molt poques paraules.  La frase en qüestió era:  "es bueno que los niños no sepan quien fue Franco".

Difícilment es poden dir més coses (i més antidemocràtiques) amb menys paraules.  La resposta a la dictadura, la repressió i els crims del franquisme, segons l'alt comissionat, és l'oblit.

Si partim d'aquest principi, té tot el sentit del món que el govern del PP carregui contra la justícia universal, contra la memòria històrica i, fins i tot, que s'enfronti a l'ONU per defensar la seva negativa a investigar el franquisme, parapetat al búnker de les autèntiques lleis de punt final que es van aprovar els primers anys de la transició.

Manipular la història sempre és una excel.lent manera de manipular les voluntats de la societat.  Si els defensors de l'Espanya eterna i una ho fan amb la seva, com ens hauria de sorprendre que neguin la nostra?

Més motius per sortir corrent d'aquest lloc on la resposta als crims feixistes és el silenci, l'oblit i la manipulació descarada de la història, fins i tot de la més recent i ben documentada.  Com pot ser de perillosa, la memòria.

Publicat a: Actualitat
miquel pubill
són patètics,no hi ha altre explicació
28 Febrer 2014
Ness
la memòria els fot el negoci, victimisme i poder per terra
1 Març 2014