login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Ha de ploure o no?

De tant en tant, la saviesa popular, la dels refranys i la de les frases fetes, sembla que o bé tingui respostes per a tot, o bé vulgui jugar a fer-nos parar una mica bojos. Mirem, per exemple, un parell de sentències relacionades amb el mes que ja anem enllestint, el gener: "Aigua (o pluja) de gener, omple bótes i graner", però també "Gener eixut, graner ple; gener plujós, graner buit". En què quedem? És bo que plogui, o que no plogui, al gener?

No ho sé. No sóc cap expert en refranyer, tot i que sempre m'ha fet molta gràcia la saviesa popular, que acaba tenint respostes ben simples a tota mena de situacions, fins i tot les més complexes. Potser, en el fons, el que ens ve a dir el refranyer és que malgrat les creences més interioritzades, hi ha allò de l'actitud personal i la manera com cadascú veu el món i la realitat que sempre acaba decidint. En el fons, potser tant li fa si plou o no.

Tot sovint tenim una tendència a pensar que les coses són com són, com han estat sempre, i que ben poca cosa podem fer davant de les dificultats. Segurament hi ha bona part de veritat i la nostra capacitat de fer és mínima, però també és cert que tot el que fem ens acaba retornant d'una manera o altra, i generalment amb gratitud. Igual com tant si plou com si no, si tenim cura de la terra i de les plantes, sempre acabem rebent flors, així és una mica en tot, en la nostra vida. Al capdavall hi som nosaltres i les nostres ganes d'esquivar les pluges a destemps i les sequeres.

Comentaris (0)24-01-2016 07:45:17

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: