login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Però si només és futbol.

Final de la Copa del Rei de futbol a la vista i un panorama ja conegut, però sempre polèmic. Anem a pams. Atlètic de Bilbao i Barça seran els dos equips que disputaran la final. Si no hi ha cap miracle, no serà el Santiago Bernabéu l'estadi que aculli el partit entre separatistes. Xiulada antològica a l'himne espanyol més que garantida. Com a novetat d'enguany, les veus en favor de prohibir el partit o de fer-lo jugar a porta tancada.

I jo em demano: imagineu què passaria si qualsevol equip català, el Barça mateix, posem per cas, es negués a cedir el seu estadi perquè s'hi jugués, per exemple, una final d'Eurocopa que disputés Espanya? I posats a imaginar: quin seria l'ambient del partit i l'extrema ostentació de nacionalisme espanyol que s'hi faria? De fet, ja hem viscuts situacions semblants i sabem el pa que s'hi dóna. Però això mai no és problema, ans al contrari.

Però ara són un equip català i un de basc els que es tem que expressin els seus sentiments i el seu malestar. I això no pot ser. I com que ni pot ser ni es pot permetre que s'ataquin dos dels grans símbols de l'estat: el monarca i l'himne, per a algun insignes demòcrates la solució passa per impedir l'accés de públic o perquè els equips renunciïn a jugar el partit. Bona aquesta.

Fa uns pocs de dies llegia una opinió, mig seriosa mig en broma, en el sentit d'anar a jugar, per exemple, a Anglaterra. Mort el gos, morta la ràbia. Ja posats a no ser espanyols, potser la solució es troba fronteres enllà. Enllà de les fronteres mentals de tant fanàtic i de tant intolerant. Segur que el volum de negoci que generarà aquest partit seria un magnífic reclam perquè moltes ciutats el volguessin acollir. Fem la prova?

Comentaris (1)12-03-2015 06:09:23

miquelpugamiquelpuga blog, 13-03-2015 20:34:18

bona idea...

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: