per en 22 Novembre 2014
508 Vistes

No fa gaires dies que ens arribava la notícia que l'Ajuntament de Barcelona volia crear un esdeveniment musical de cap d'any capaç de situar la ciutat, a mig termini, en el mapa d'aquest tipus d'esdeveniments liderats, sense cap dubte, pel concert de Viena.  En concret es tractava d'un concert en un marc tan impressionant com el temple de La Sagrada Família.

Amb aquesta proposta, d'alguna manera, es volia donar continuïtat a altres celebracions puntuals que marquen el canvi d'any, com ara els focs artificials, ja clàssics en grans ciutats del món i a les quals també es va sumar la capital catalana.

Però vet aquí que ha aparegut un element que sembla que no s'havia previst.  I és que l'1 de gener, a l'interior del temple, fa fred.  Resultat:  Barcelona abandona el projecte de concert per donar la benvinguda al nou any i trasllada la sessió musical als voltants de Sant Jordi, en una data variable segons l'any i, per tant, sense cap capacitat per esdevenir referent de res.

Ras i curt:  hem passat de proposta important a nivell europeu, si més no, a un nou concert que es perdrà en el mapa de propostes musicals barcelonines, per més que es faci en el marc del temple de Gaudí.  A veure si finalment no acabarà evolucionant cap a festival d'estiu, en autocompetència amb el de Pedralbes...

Tot plegat, em fa un cert tuf de pegat, d'improvisació i de no massa claredat d'idees, francament.  Una pena per a una bona iniciativa.  Encara que, posats a fer, també podríem mirar d'inventar, i no de copiar.

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.