per en 6 Agost 2014
415 Vistes

Ara resulta que una de les institucions més importants dels Regne d'Espanya, l'exèrcit -en aquest cas l'armada- es veu esquitxada per una qüestió de drogues.  Resulta, i no és el primer cop, pel que es veu, que han trobat 127 quilos de cocaïna al vaixell escola Juan Sebastián Elcano.

Dues observacions:  La primera, l'exercit és una institució fonamental i respectada a l'Estat Espanyol.  Tant que el propi rei va prendre possessió del càrrec vestit d'uniforme.  La segona, que més enllà de la responsabilitat -o no- individual d'alguns mariners, cal qüestionar els procediments de seguretat d'un determinat vaixell militar, si més no.  Dues observacions que deixen molts dubtes sobre aquesta institució i la seva manera de funcionar.

El cas, penso jo, supera la simple anècdota de quatre adolescents fent-se un sobresou passat coca.  Podeu imaginar que a qualsevol de les delegacions de la Generalitat a qualsevol lloc del món s'hi haguessin trobat 127 quilos de droga?

Però és clar, tot depèn de qui faci les coses.  Si no, com s'explica el silenci còmplice davant de l'atac al monument a Companys?  Imagineu que l'objecte de l'atac fos, per exemple, la megabandera espanyola de la Plaza de Colón, de Madrid?

I és que sempre hi ha aquell a qui tot se li perdona.  No fos cas.  Especialment si es tracta d'un dels pilars de l'estat, o de mantenir la unitat d'Espanya, a qualsevol preu.

Publicat a: Actualitat
Ness
no deu ser la primera vegada...
6 Agost 2014
127 quilos són molts quilos, com a primer intent.
7 Agost 2014