login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Paraules que són molt més que paraules.

Paraules molt contundents, d'aquelles que haurien de fer pujar els colors amés d'un, les del Papa al Parlament Europeu. I és que no és fàcil parlar de recuperar la dignitat del treball, i amb ella la de les persones, davant d'una cambra farcida de buròcrates, de tecnòcrates o de polítics no massa preocupats per altra cosa que la pròpia pervivència com a eurodiputats.

Francament, amb independència les creences religioses de cadascú, que algú amb l'impacte social i mediàtic del Papa faci una crida tan clara i tan mundana, si se'm permet l'adjectiu, en favor de les persones que pateixen - no ho oblidéssim mai, en gran manera per les mesures aprovades en aquesta mateixa cambra-, no es pot passar per alt.

Em quedo només amb un parell de frases, a tall de testimoni:

"Promoure la dignitat de la persona vol dir reconèixer que té drets inalienables que ningú li pot treure arbitràriament, i encara menys per interessos econòmics". No oblidem que entre aquests drets hi ha el dret al treball o a un habitatge digne.

"Defensar la centralitat de la persona humana significa, per damunt de tot, permetre que expressi lliurement la seva individualitat i creativitat, ja sigui com a persona o com a poble". Es pot fer una proclama més humanista des d'una màxima autoritat religiosa?

Crec que haurem d'aprendre força coses, tant si creiem com si no, d'aquest home vestit de blanc.

Comentaris (0)26-11-2014 06:28:36

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: