login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Paraules sàvies

Entre moltes altres coses, Internet és una mena de paradís de cites i frases dignes de recordar pronunciades per personatges de tota mena: escriptors, polítics, actors, artistes... Un dels efectes més positius, al meu entendre, d'aquests espais destinats a recollir petites píndoles de saber i de lucidesa és que serveixen per acostar el pensament savi al gran públic, una cosa que tot sovint la cultura oficial oblida, tot mantenint ben oberta aquella escletxa que separa la minoria culta de la majoria inculta. Quin perill, la cultura a l'abast de tothom.

Avui, per començar una nova setmana, em ve de gust recórrer a aquest tipus de pàgines de frases cèlebres. En aquesta ocasió, escrites, ara fa un segle si fa no fa, per l'escriptor francès André Gide, segurament un grandíssim desconegut per a la major part de la població però que, ni que només sigui durant uns minuts, estic convençut que ens captivarà amb el seu pensament. Podem començar fent un cop d'ull a aquest enllaç i, si ens quedem amb ganes de més, també és digne de llegir aquest altre. I si el personatge ens resulta prou atractiu, sempre pode buscar més coses sobre ell a la xarxa o, en tot un excés, si la cosa ja fos molt greu, acostar-nos a alguna de les seves obres.

Comencem la setmana amb ànim i recordant que "les coses més boniques són les que inspira la bogeria i escriu la raó", o que "hi ha molt pocs monstres que estiguin a l'altura de la por que ens fan". Feliç dilluns.

Comentaris (0)20-02-2017 06:03:06

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: