login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Paisatge quotidià

No fa pas tant -o potser en fa massa- que ens sorpreníem amb un nou personatge de la realitat de les nostres ciutats i pobles: aquell que regirava contenidors d'escombraries buscant-hi alguna cosa per menjar o per vendre. Aquest personatge, avui, ja no fa girar el cap a ningú, de tan habitual com és.

Tampoc fa tant -o potser també en fa massa- que llegíem que els menjadors socials i els bancs dels aliments estaven desbordats per l'allau de persones que necessitaven els seus serveis. La cara positiva d'aquesta situació (si és que en pot haver alguna) és el creixement de les iniciatives ciutadanes de suport i solidaritat amb els més desfavorits. La cara negativa, la irrupció dels fanàtics xenòfobs d'extrema dreta amb les seves campanyes d'ajuda als necessitats nacionals. Evidentment, i segurament, amb una bona injecció de diners públics al darrere, per crear un clima social d'odi que ja sabem que va en augment a tota Europa, per la manca de respostes vàlides per part dels partits que ens governen.

És tan indecent aquesta iniciativa com la impunitat amb què es pot dur a terme, amb la complicitat activa o passiva dels governs populars que s'entesten a negar la crua realitat del país i de milions de persones, no fos cas que fes ombra a la seva eufòria econòmica, ni que sigui carregant contra estudis tan fiables com els que fa Caritas, una institució que, al pas que van, aviat pot ser titllada d'antisistema i contrària a la seguretat de l'estat. Potser la substituiran pels seus amics d'Europa 2000. Així matarien dos (o molts) ocells (immigrants) d'un sol tret. Potser es tracta d'això?

Comentaris (1)31-03-2014 06:26:05

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 31-03-2014 15:40:07

hem de ser reals: les majors ajudes van a parar als immigrants sense papers que viuen a costa nostra i -de vegades- d'empresaris que els contracten il·legalment.
Molts d'aquests informes estan inflats pels NO "nacionals" a Catalunya. "Espanya" és l'únic país de la Unió Europea que els estrangers extracomunitaris viuen a cos de rei, mentre tu, si demanes una ajuda, s'ho miren amb lupa. Ho dic per experiència

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: