login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

El pacte de la vergonya

Marxes quatre dies i quan tornes e trobes convocat a una concentració davant l'Ajuntament per protestar contra un pacte entre socialistes i ciutadans (PSC's ? com ja ha escrit algú) que, entre altres efectes, allunyarà Lleida de l'Associació de Municipis per la Independència, prohibirà les estelades a espais públics i, sobretot, farà miques l'actual reglament d'ús lingüístic per afavorir (suposadament) el bilingüisme i evitar el caràcter preferent del català. Fantàstic saber tot el que es pot arribar a fer per no perdre la poltrona.

Val a dir que l'acord, fent bo el concepte de bilingüisme d'aquesta gent, es va redactar només en castellà. També val a dir que en aquest afany de respecte, fins i tot el propi topònim de la ciutat, Lleida, va ser substituït per Lérida, retornant-nos de cop a aquells anys en què un corrent d'opinió apostava per l'annexió d'aquesta província a l'Aragó, fugint així de tots els mals de Catalunya. L'alcalde ho deu recordar prou bé, perquè té l'edat per haver-ho viscut. Potser la seva idea d'optar a uns jocs olímpics d'hivern en col.laboració amb les administracions veïnes també anava en aquesta línia i encara no ens havíem adonat. Ves tu a saber.

I per acabar de reblar el clau, en una entrevista radiofònica, l'alcalde va i diu que que reformaran el reglament d'ús lingüístic amb la col.laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística. Vaja. No sé jo si entre les funcions del Centre de Normalització Lingüística de Lleida hi ha la d'ajudar a bandejar el català de la vida pública i administrativa, però diria que no. De tota manera, caldrà esperar, sobretot a saber què en diuen la presidenta del tal Centre, la regidora de Cultura (entre altres) i la directora, destacada membre del partit que governa la Paeria, perquè tots sabem que som prou capaços de defensar (i de vendre) una cosa i, si cal, la contrària. Això sí, deixant-nos la dignitat pel camí. De credibilitat i respecte millor ni parlar-ne, perquè ves a saber on paren, a hores d'ara, quan han caigut totes les màscares i se'ns revela l'autèntic ideari del president del PSC i, de retruc, suposo que el del seu partit, que alguna cosa hi deu tenir a dir.

Comentaris (1)14-07-2015 07:09:32

miquelpugamiquelpuga blog, 15-07-2015 12:16:44

tens raó,vergonyós

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: