login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Noves realitats, noves respostes.

Si hem de fer cas del que va dient el Govern, la consulta sobre el futur de Catalunya es farà l'any vinent. Fantàstic. Però mentre seguim esperant data i pregunta, es van avançant, potser a mode de globus sonda, o potser com tast perquè ens anem fent a la idea, detalls de com podria ser una consulta que, a hores d'ara, sembla que comptarà amb la més aboluta oposició de l'Estat.

Més enllà de valorar o no les propostes que anem coneixent, sí que voldria remarcar la ferma voluntat, pel que sembla, d'aconseguir una altíssima participació, amb tota mena d'innovacions sobre el clàssic model de jornada electoral i col.legis on anar a votar.

Els nous temps, les noves necessitats, exigeixen noves respostes, una consulta com la que tenim entre mans, va molt més enllà de qualsevol referèndum (escassíssims, val a dir-ho) que haguem vist fins ara. Som al segle XXI i potser va sent hora de trobar noves propostes, més participatives, més democràtiques i més justes, que permetin que la ciutadania digui la seva sense cap marge per al dubte. I això vol dir facilitar al màxim la participació amb plenes garanties.

Ja veurem com queda tot plegat, però ara com ara, buscar la manera de captar la màxima implicació i que cadascú pugui dir la seva amb llibertat, em sembla un exercici democràtic exquisit, perquè una altíssima participació voldrà dir una altíssima legitimitat del resultat (sigui el que sigui). Només cal que la pregunta i les possibles respostes estiguin a l'alçada de la situació històrica que vivim.

Comentaris (2)04-11-2013 13:33:57

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 05-11-2013 11:40:01

el que han de vigilar és que NO se'ns colin espanyols al padró com quan van votar els del Quebec

miquelpugamiquelpuga blog, 05-11-2013 19:12:05

en aquests moments,sembla que vulguin que la gent es refredi,consulta,ja!!!

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: