login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Nova política

Ja fa dies que se'n parla, d'això de la nova política. De moment, poques evidències tangibles que sigui alguna cosa real, més enllà de formacions amb noms diferents dels fins ara habituals, però amb maneres sovint ben antigues.

Jo que em pensava que la nova política seria més una nova manera de fer, d'entendre la realitat i la professió i no un simple canvi de cares, més per raons cronològiques i generacionals que altra cosa. De moment, l'únic exemple que tindria alguna cosa a veure amb una regeneració real va ser el "Desmuntant Polònia" de dijous. Veure tota una colla de polítics de primeríssima línia parodiant-se a ells mateixos, al dictat d'un guió que traspassava constantment la frontera de l'absurd, per allò de la paròdia del personatge que cada setmana els parodia (paròdia sobre paròdia) diu molt del seu l'autèntic fons humà.

Compartir programa, actitud i humor, més enllà de les ideologies, és molt més que fer un esquetx. Aquesta capacitat de riure's d'un mateix i de fer-ho amb gràcia és tota una declaració de principis i, si em permeteu, una porta oberta a l'esperança d'alguna cosa que tingui una mica veure amb una nova manera de governar i de fer oposició basada més en les actituds que en els dogmes ideològics.

No sé jo quants països podrien enregistrar un programa de televisió com el de dijous, però dubto que gaires. Mirant al nostre entorn, segurament cap. Aquesta és una diferència important que caldria no perdre de vista. Que només era un programa de televisió? Efectivament, només era un programa de televisió, però mirem amb distància la llista de noms i la majoria parlamentària que fa que puguem tirar endavant i demanem-nos quants parlaments del nostre entorn serien capaços d'imitar-lo. Qüestió d'actitud. I d'alçada de mires.

Comentaris (0)09-04-2016 07:02:20

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: