login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Noms maleïts

Tal dia com ahir va morir, fa quaranta anys, Anaïs Nin, un dels noms maleïts de la literatura universal i una dona extraordinària que, a principis del segle XX es va atrevir a dir, fer i escriure tot allò que moltes dones -i homes- no gosaven, ni potser gosen encara.

Aquesta efemèride em sembla prou interessant per recuperar un parell de qüestions que sovint passem per alt i que no em semblen pas menors. La primera és la invisibilitat de molts talents que viuran i moriran a l'oblit, o que es voldran convertir en invisibles perquè no segueixen les pautes de la societat benestant. La segona, la necessitat de transgredir les normes, les convencions i, senzillament, viure amb dignitat i en pau amb un mateix, potser l'única mesura de la felicitat individual, malgrat totes les dificultats i reptes que la vida ens va plantejant.

En aquest enllaç hi ha un petit recull de cites dignes de recordar d'aquesta dona excepcional i molt desconeguda. I si us pica una mica més la curiositat, en aquest altre hi trobareu algunes més i algun que altre text traduït a l'espanyol (les traduccions al català són poc més que invisibles, a Internet, més enllà de les referències bibliogràfiques). Us proposo de mirar de trobar textos d'aquest esperit lliure que va arribar a afirmar que no veiem les coses com són, sinó com som. Molt gran.

Comentaris (0)15-01-2017 07:30:48

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: