per en 24 Desembre 2018
298 Vistes

Aquesta nit serà la nit de Nadal, una nit que, segons diu la cançó, és nit d’alegria. Una afirmació, aquesta, que per molt que pugui semblar innocent i infantil, potser no ho és tant, i tal vegada sí que és bo, ni que només sigui un cop a l’any, aconseguir que una nit, sigui nit d’alegria.

Sobra temps per a la tristesa, per a les preocupacions, per a les cabòries i per al dolor, en aquests temps convulsos i confusos que ens ha tocat de viure. Per aquest motiu, posem-nos en matèria i deixem que, d’aquí a unes hores, l’alegria s’escampi pel nostre voltant i entre els que tinguem a la vora.

La nit de Nadal és una nit que convida, també, a recordar els que no tenim a la vora, els que no hi són, els que voldríem que hi fossin, i els que no cal que hi siguin, inclús. Però enmig de records i enyors, deixem-li espai a l’alegria, aquesta nit i, per damunt de les preocupacions, la ira, la indiferència, o qualsevol altre rastre negatiu, defensem l’alegria sincera, pura, simple. Defensem allò que ens pot aportar felicitat autèntica, ni que només sigui durant unes hores. Després ja tornarà la rutina i els seus entrebancs. Però aquesta nit, no. Aquesta nit, fem nostres les paraules del poeta uruguaià Mario Benedetti: https://www.youtube.com/watch?v=f6TR84J1uUE

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.