login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Nit de Nadal

Avui, 24 de desembre, el gran dia del Tronc de Nadal. Sempre val la pena recordar l'origen i el significat d'aquesta tradició tan nostrada i, de fet, també valdria la pena recuperar-ne una mica l'esperit original, més enllà de la pura celebració infantil.

Si aquest tronc, al cap i a la fi, simbolitzava la cohesió familiar i l'abundància (prou sovint lligada a aquesta cohesió), no estaria de més recuperar el valor del foc a la llar, i de les històries al seu voltant. Avui, a manca de llars de foc, podem tirar de televisió, d'una taula parada, o d'una xerrada distesa en qualsevol racó, per recordar que aquestes dates han de servir per reunir-nos, però també per recordar els que no hi són, però que encara considerem part de nosaltres, o aquells que no poden ser amb nosaltres, per qualsevol circumstància, però que no podem ni volem oblidar.

El foc sempre és escalf, llum i vida, i el tronc la matèria de la qual es fa, aquest foc. Avui, la canalla jugarà i riurà i a dins de cada casa tot tindrà un sentit distés i divertit. Però no oblidem que la vida i la concòrdia sempre s'han ordenat al voltant d'aquell que foc que ens abraça, també tot just abans de Nadal.

Un brindis musical per tot això que avui tot just comença i que sempre té regust de memòria.

Comentaris (1)24-12-2016 07:51:00

miquelpubill1936miquelpubill1936 blog, 24-12-2016 18:27:02

BON NADAL

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: