login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Una mort evitable

Ahir ens arribava la notícia d'una dona de 81 anys morta a casa seva, Reus, a causa d'un incendi. Pel que sabem, la dona no podia fer front al lloguer del pis, havia demanat ajuda a l'Ajuntament per poder pagar l'aigua i tenia el subministrament elèctric tallat, raó per la qual s'il·luminava amb espelmes.

Una mort que s'hauria pogut evitar. I com sempre que hi ha morts com aquesta caldria que ens demanéssim qui l'hauria pogut evitar. Potser uns serveis socials que sabent la precarietat de la dona (rebia ajut per pagar el rebut de l'aigua, per exemple) no va saber anar més enllà dels límits estrictes de la tramitació burocràtica? Potser una companyia elèctrica que talla el subministrament a una dona d'aquesta edat, sense cap mirament? Potser aquell govern que va considerar que un altre govern no podia legislar sobre la pobresa energètica? O potser aquell tribunal que en nom de la constitució va decidir que la igualtat de tots els espanyols estava per sobre de les vides individuals?

Que cadascú pensi el que vulgui. Personalment, crec que entre tots la van matar i ella sola, tan sola com vivia, i tan abandonada, va morir. Mentre la política, l'administració i la justícia estiguin al servei d'interessos de partit o d'equilibris de poder i no al servei dels ciutadans, seguiran morint moltes persones, víctimes de la pobresa i l'abandonament que les institucions, les administracions i els tribunals propicien i avalen. En aquest cas, i en tants altres com el suïcides per desnonament -dels quals no sabem el nombre-, les administracions, els governs i els tribunals maten.

Comentaris (0)15-11-2016 06:13:21

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: