per en 22 d'Abril 2014
585 Vistes

Hi ha informacions que apareixen als mitjans no sé ben bé si amb un sentit absolut de l'oportunitat, o en el pitjor moment.  Un bon exemple el tenim en aquesta notícia que diumenge apareixia en alguns mitjans i que anunciava un pujada brutal, durant els propers anys, del preu del cacau i, per tant, de la xocolata.

Ja fa dies que sabem que l'especulació sobre les primeres matèries és constant a molts llocs del món.  Tant constant i rendible com indecent, perquè suposa un excel.lent sistema per mantenir una bona part de la població en l'absoluta misèria per tal que una altra petita part pugui viure voltada de luxe.

I ara li arriba, pel que sembla, el torn a la xocolata.  Ens diuen que  l'obertura a aquest producte d'un mercat com el xinès, amb la seva enorme població, serà l'argument per a una nova escalada especulativa.

Aprofitem ara, que encara podem, per gaudir de la mona (ahir sense anar més lluny), perquè si els auguris no van errats, aviat haurem de tirar de succedanis, molt més que no fem ja, perquè uns quants puguin mantenir la seva posició de privilegi mundial.

Alguna cosa s'està fent molt malament, i no s'hi veu cap símptoma de millora.  Perquè ara parlem del cacau, però no costaria gaire parlar del blat, del cotó, de la fusta...

Publicat a: Actualitat
Sigues el primer a qui li agrada això.