login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Els meus carrers

Ja fa dies -anys de fet- que a la meva ciutat, Lleida, hi ha una polèmica que darrerament ha tornat a l'actualitat, a propòsit de la necessitat d'eliminar les referències franquistes dels noms dels carrers i places. La postura oficial de l'ajuntament socialista/ciutadà és que aquesta feina ja es va fer els anys vuitanta del segle passat i que ja no cal res més. Com gairebé sempre, cert, però no pas del tot. Cert que en aquella època es van eliminar les referències a cabdills, falangistes, generals, coronels, capitans... però no menys cert que es van mantenir els noms dels alcaldes.

Justament, el fet que determinats reconeguts franquistes haguessin exercit com a alcaldes, ni que fos al servei del règim, és el que l'Ajuntament argumenta per no fer-los fora definitivament. Perquè ens entenguem, segons Ros i el seu equip, un alcalde franquista és un alcalde. Seguint aquest raonament, no hi ha cap inconvenient per recuperar el nom de Francisco Franco per a alguna via principal. Al cap i a la fi, un cap d'estat franquista és un cap d'estat, no? igual com el Rei Juan Carlos I o, quan toqui, Felip VI. Aquesta és la seva lògica, i no cap altra.

No senyors, no. Un alcalde franquista és un franquista, a banda d'un insult a la democràcia i als alcaldes realment electes, siguin del color que siguin. Ho entendran algun dia, o seguiran eternament fent una memòria històrica corporativa i a mida? El temps ho dirà, però de moment...

Comentaris (0)13-12-2016 06:12:50

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: