per en 10 Juny 2015
829 Vistes

No ens enganyem, ens agraden les coses clares, les normes, saber qui és el culpable i qui la víctima.  I perquè ens agrada aquesta mena d'ordre mental, ens comença a treure de polleguera l'assumpte dels nens no vacunats, incloses les declaracions del conseller de Salut a propòsit dels casals d'estiu.  Fixem-nos:

- Els casals demanen instruccions i protocols de l'administració per gestionar les sol.licituds d'inscripció de nens no vacunats.

- Els nens vacunats però portadors de la diftèria, posem per cas, no són cap perill per als vacunats, però si per als que no ho estan.

- L'administració insinua i aixeca la llebre, però no concreta.  Quina novetat.

Es prepara un estiu complicat, em temo.  I dic jo:

- Si la majoria de colònies i casals d'estiu són privats (i si són públics també), no poden fixar les normes pròpies d'admissió?

- Es pot arribar a legislar i normativitzar tot, fins als més mínims detalls?

- Es pot castigar, com ja s'està fent amb vuit nens portadors de la diftèria, aquells que han seguit totes les normes i precaucions sanitàries?  No oblidem que són nens sans els que són a casa amb tractament antibiòtic, en ple final de curs, perquè han comés el pecat de ser un perill potencial per a aquells que no han estat vacunats, per decisió dels seus pares.

Em fa l'efecte que comencem a viure en una mena de món al revés, on els que assumeixen pràctiques de risc, com ara la no vacunació, acaben sent objecte de protecció, a costa d'aquells que segueixen comportaments segurs.

I els pares dels nens no vacunats, què en diuen?  Els posaran en risc portant-los a colònies?  I a l'escola?  I a les piscines? o deixant-los sortint al carrer?  Tant costa posar una mica de sentit comú en tot plegat?  Tant costa no exigir que els altres ens solucionin els problemes que nosaltres mateixos hem creat?

Potser és l'hora d'exigir determinats comportaments de responsabilitat cívica i sanitària, i de no castigar aquells que segueixen les pautes de seguretat.  Potser és l'hora de no criminalitzar els innocents, ni convertir-los en víctimes, un cop més.

Publicat a: Actualitat