login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Una memòria massa fràgil

De tant en tant, TV3, la nostra televisió pública, sempre criticada per aquells que la voldrien desapareguda, es despenja amb alguna que altra perla que serveix, entre altres coses, per donar sentit al concepte de mitjà públic. La darrera mostra, al meu parer, és el reportatge que va emetre diumenge on presentava, a través de les imatges, el paral.lelisme que existeix entre el milers de persones que volen creuar la frontera de Macedònia, i els que no fa pas tant van creuar la de França.

Tant de bo que aquesta petita joia televisiva servís per fer entendre que els emigrants il.legals són, en realitat, persones igual com nosaltres, que fugen de la misèria o de la guerra en busca d'una vida millor. Aquest és el seu únic delicte: voler el futur digne que se'ls nega als seus països d'origen.

En general, tenim molt poca memòria i, en aquest tema, un magnífic exemple. De passada, no estaria de més recordar que mentre els joves que marxen del nostre país, "nord enllà" que diria el poeta, són qualificats com emprenedors que viatgen en busca d'una oportunitat professional, els que volen entrar per les nostres fronteres són poc menys que delinqüents que venen a prendre'ns la feina o tot el que puguin. Què fàcil que és fer diferències entre els nostres i els altres.

Quanta hipocresia en tot plegat, i quanta desmemòria. I sort, encara, que hi ha mitjans que saben mostrar-nos amb tota la seva cruesa uns drames que no hauríem hagut d'oblidar mai i que, si així fos, potser no s'estarien repetint. Però la memòria és massa fràgil i tenir sempre un culpable de tots els mals, massa útil.

Comentaris (0)25-08-2015 06:10:04

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: