login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

Ben bé, tot ve a ser el mateix.

El govern del País Valencià acaba de perpetrar un nou atemptat contra la ciència, en deixar sense data la presentació del nou Diccionari Normatiu de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. El motiu? Senzillmanet que el nou diccionari reconeix la unitat de la llengua catalana, una qüestió lingüisticament inqüestionable.

Però ja sabem que d'un temps ençà la política, la més baixa, rastrera i misserable de les polítiques, ha entrat arreu, a imposar la seva llei. En l'àmbit de la llengua n'hem vist els efectes a tots els territoris de parla catalana, ja sigui directament, com en el cas que ens ocupa, ja sigui de la mà de les instàncies judicials, com en el de la immersió lingüística.

Llegint la notícia d'aquest nou atemptat a la raó, he pensat que la postura del PP (i la del PSOE) respecte a la consulta catalana no és tan diferent. En un cas es nega la realitat científica i, en l'altre, la realitat democràtica, que té els seus fonaments en la capacitat d'escoltar -i d'acceptar- la veu de la majoria, expressada, també, més enllà de les cites electorals.

La gran política del PP (i massa sovint la del PSOE) és només una, unitarista i irracional fins a l'extrem. Fins al límit, de fet, de negar qualsevol evidència que consideri contrària als seus interessos, en qualsevol àmbit (aquests dos que he esmentat no són els únics), amb el menyspreu més absolut de tot allò (i de tothom) que calgui.

Comentaris (2)04-02-2014 10:57:52

serra_catalana73serra_catalana73 blog, 05-02-2014 16:28:38

no vol que defineixi Català com a valencià...que és el mateix

miquelpugamiquelpuga blog, 05-02-2014 20:58:49

però segur que els tornaran a votar

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: