login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

La mare de déu.

Ahir va ser la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya i dia de flors i cues d'escolars i gent de tota mena i condició davant les imatges que, en qualsevol església gran o petita del país, li reten culte.

I vet aquí que ahir vaig trobar el petit homenatge que va fer a aquesta data el diari digital Vilaweb, tot recordant una actuació de La Cubana a TV3, ara fa 22 anys. La veritat és que tornar a veure aquestes imatges m'ha suscitat una pregunta: què passaria avui amb una actuació com aquesta en un dia com ahir? Gosaria emetre-la la nostra televisió pública? Quin ressò tindria als mitjans i a les xarxes socials?

La veritat és que em fa por respondre. En dues dècades hem patit, ens agradi o no, un retrocés mental importantíssim, amb l'assumpció d'allò que en diuen "correcció política" com a valor inqüestionable, amb una alarmant estretor de mires com a efecte lateral. I si parlem de qüestions religioses, encara més.

En ple Segle XXI, em sembla greu que ens haguem de plantejar on són els límits de la correcció. I més mirant on els situen determinades programacions televisives. Però és clar, encara hi ha qüestions i matèries amb les quals, avui, costa tolerar (i remarco "tolerar") la broma. De vegades em prgunto què ens ha passat i cap a on anem, i no acabo de trobar respostes.

Per si de cas, un somriure nostàlgic per recordar que ahir va ser la festivitat de la patrona de Catalunya, una marededéu negra, per a més senyes. O potser n'hauria de dir subsahariana?

Comentaris (0)28-04-2015 06:09:18

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: