login
Inicia sessió

register
Registra't

No cal que en facis gaire cas

L Llista Falciani

La publicació de noms que apareixen a la famosa Llista Falciani, de persones amb calerons amagats del fisc en un bonic banc suís no fa més que confirmar el que fa molt de temps que tenim prou clar: qui té diners els amaga a Hisenda i, de propina, no els té en bancs d'aquí, per si de cas.

I van apareixent noms i més noms de persones conegudes: banquers, esportistes, empresaris, polítics..., en una macabra desfilada que hauria de fer pujar els colors a tots aquells que s'han acarnissat amb Jordi Pujol, per exemple. I és que sense treure-li ni mica la culpa que pugui tenir per no declarar uns quants milions d'euros, també estaria bé, per pura coherència, no oblidar cap nom, i jutjar tothom, sigui qui sigui, amb els mateixos paràmetres, i amb el mateix nivell d'exigència, especialment per part dels mitjans de comunicació, massa proclius a santificar o a criminalitzar segons de qui es tracti, o segons d'on sigui i a passar per alt determinades informacions que no els són especialment còmodes.

En qualsevol cas, el que queda fora de qualsevol dubte és que el sistema fiscal que tenim és ineficient i es fonamenta en el setge sistemàtic a les classes mitjanes, afavorint l'evasió dels que més tenen, ja sigui a través del moviment de capitals a determinats paradisos, com a través d'instruments tan perversos com les SICAV. No aniria fent falta una nova regulació que permetés un repartiment més just de les càrregues tributàries i la persecució real del frau? A veure quin és el govern capaç de posar-s'hi, perquè fins ara... O potser és que tots els governs tenen massa plom (o massa or, si voleu) a les ales?

Comentaris (1)10-02-2015 06:09:23

miquelpugamiquelpuga blog, 10-02-2015 17:40:41

tot molt cert.

Escriu un nou comentari:

Comentari extern

Nom:


Registrar-me a flog.cat

Usuaris registrats

Usuari de flog.cat:

Contrasenya: